Skip to main content
Juhi roll nähtavuse piiri ning eraldi inimeste ja palga õigustega Juhi roll nähtavuse piiri ning eraldi inimeste ja palga õigustega Roll määrab nii selle, mida keegi teha saab, kui ka selle, kelle andmeid ta näeb. Anna inimestele juurdepääs, mida nende töö vajab, ja kontrolli seda piiri tema profiililt.
Rolle saab lehel Seaded → Õigused muuta ainult see, kellel on õiguste haldamise õigus. Administraatoril on see juurdepääs vaikimisi.

Vali lähteroll

Kellegi rolli muutmiseks ava tema profiil, vali Muuda, vali Roll ja salvesta. Olemasolevaid rolle võib olla kohandatud, seega kontrolli enne ülaltoodud vaikeseadetele toetumist tegelikke seadeid. Kui sinu tööruumis on kliendid, saab juht neid ka lisada, muuta, arhiveerida ja kustutada ning hallata kliendivälju. Töötaja näeb klientide nimesid vahetustel ja tööajakirjetel, aga mitte lehte Kliendid.
Beta
Kliente võetakse kasutusele järk-järgult, seega ei pruugi sinu tööruumis neid veel olla. Kui õiguste tabelis pole rida Kliendid, palu meil need sisse lülitada.

Kohanda rolli

Ava Seaded → Õigused. Kasuta valikut Lisa roll, et kopeerida olemasolev roll, ja muuda seejärel selle õiguste lüliteid. Õiguse leidmiseks otsi tabelist. Muudatused kehtivad kõigile, kellel see roll on. Administraatori õigused on kirjutuskaitstud; juhi ja töötaja omi saab muuta. Rolli menüüst saad selle ümber nimetada (Nimeta ümber) või arhiveerida (Arhiveeri). Enne arhiveerimist vii kõik sellelt rollilt teisele; arhiveeritud rolli ei saa enam kellelegi anda. Võid ka paluda Begin AI-l ühe rolli nimetatud lülitid sisse või välja lülitada. Ta näitab kaarti, mis nimetab rolli ja iga muudetava lüliti, jätab kõik teised lülitid samaks ega muuda midagi enne, kui kinnitad. Begin AI saab ka rolli ümber nimetada, lisada olemasolevast lähtuva rolli ja arhiveerida rolli, mis pole kellelgi, igaüks pärast sama kinnitust. Palgal ja privaatsetel andmetel on eraldi vaatamise ja muutmise seaded: Palgaandmete vaatamine, Palgaandmete muutmine, Privaatsete andmete vaatamine ja Privaatsete andmete muutmine. Inimeste muutmise õigus ei anna õigust näha nende palka ega pangaandmeid ning Deaktiveeri ja taasaktiveeri on eraldi lüliti. Igal rollil on ka Oma isikuandmete muutmine, Oma kontaktandmete muutmine ja Oma pangaandmete muutmine, vaikimisi sees, mis määravad, mida inimesed saavad oma lehel Minu profiil muuta. Kohandatud roll pärib ka kutsumise õiguse rollilt, mille kopeerid. Kutsetel pole selles tabelis eraldi lülitit, seega vali lähteroll seda juurdepääsu silmas pidades. Administraatori, juhi ja töötaja õiguste tabel koos nähtavuse seadetega Administraatori, juhi ja töötaja õiguste tabel koos nähtavuse seadetega

Piira, kelle andmeid nad näevad

Kasuta valikut Keda nad näevad?, et piirata rolli otseste alluvatega, nende all alluvuspuus olevate inimestega (kuni viis taset), nende asukohtade või osakondadega või valitud asukohtade ja osakondadega. Reeglid liituvad: inimene on kaasatud, kui ta vastab ükskõik millisele reeglile. See piir kehtib inimeste andmetele, palgale, tööajatabelitele, graafikutele, kinnitustaotlustele, aruannetele ja otsingule. Mõne asja määrab hoopis selle enda publik, seega piir neid ei kitsenda:
  • Vestlus.
  • Postitused ning inimesed, kes neid kommenteerisid, neile reageerisid või need avasid.
  • Kes on parasjagu jagatud dokumendis.
  • Tsüklid, millel on oma jagamisseaded.
  • Kellele saab vaba vahetust pakkuda, et vahetus jõuaks ikkagi kõigini, kes saavad seda teha.
  • Klientide loend: roll ulatub kas kõigi klientideni või mitte ühegini. Kliendi juures loetletud töö järgib siiski piiri.
  • Palgaarvestuse ekspordid, mis hõlmavad kõiki, kellele makstakse. Eksport, mis jätaks inimesi välja, jätaks nad palgata.
Kui valid Nende asukohad või Nende osakonnad, järgib piir selle inimese enda määramisi. Seega ei saa ta endale lisada asukohta ega osakonda, milleni roll veel ei ulatu: see laiendaks seda, mida ta näeb. Selle muudatuse teeb hoopis administraator. Kõike, mida roll juba hõlmab, sealhulgas selle kõrval kindla reegliga nimetatud asukohta või osakonda, saab ta endale ikkagi määrata ning oma määramisi saab ta alati eemaldada. Sama kehtib välja Allub kohta, mida alluvusreeglid järgivad. Piiratud rolliga inimene saab valida ainult juhi, keda ta näeb, ega saa salvestada muudatust, mis tooks tema alluvusahelasse kellegi uue, näiteks määrata ennast juhiks inimesele, kellel on alluvaid, keda ta ei näe. Selle muudatuse teeb hoopis administraator. Juhi eemaldamine on alati lubatud. Vaba vahetus kuulub graafikule, mitte inimesele, seega pole sellel kirjet, mida piir saaks paigutada. Valikuga Nende asukohad või valitud asukohtadega piiratud roll näeb ja muudab nende asukohtade vabu vahetusi ning neid, mis on postitatud ilma asukohata. Alluvusahela või osakonna järgi piiratud roll näeb kõiki vabu vahetusi, sest vahetusel pole kumbagi. Vahetused järgivad töötamise kohta. Asukoha reegel ulatub oma asukohtade vahetusteni või asukohata vahetusteni; alluvusahela või osakonna reegel ulatub oma inimeste vahetusteni kõikjal; sinu enda vahetusi ei piirata kunagi. Valikuga Nende asukohad piiratud roll ei saa kolleegi mujal olevat vahetust muuta, teisaldada ega kustutada, vahetust sinna teisaldada ega selle kohta taotlust otsustada. Kui planeerija teisaldab vahetuse mujale, lahkub selle taotlus tema postkastist ja läheb kellelegi, kelle roll ulatub uude asukohta. Tööajatabeli tunnid järgivad sama reeglit. Valikuga Nende asukohad piiratud roll saab lisada, muuta, kustutada, lõpetada, peatada või kinnitada kolleegi tunde, mis on töötatud nendes asukohtades või ilma asukohata, aga mitte mujal töötatud tunde. See hõlmab ka kedagi, kes asendab vahetuses ühes sinu asukohas: saad hallata tema sealseid tunde ja mitte kusagil mujal. Vahetuste vahetuse jaoks peab roll ulatuma mõlema inimese ja mõlema vahetuseni. Vahetus kellegagi väljaspool piiri lahkub selle juhi postkastist, kelle roll ulatub ainult taotlejani, ja selle otsustab keegi, kelle roll ulatub mõlemale poolele. Tulemuse vaatamiseks ava inimese Ülevaade → Keda nad näevad. See eelvaade on saadaval neile, kes haldavad õigusi.

Anna omandiõigus üle eraldi

Tööruumi omanik saab kasutada valikut Anna omandiõigus üle sihtinimese menüüs. Saaja peab olema aktiivne liige, kelle roll haldab tööruumi. Administraatori rolli määramine ise omandiõigust üle ei anna.
Tööruumi omanikku ei saa deaktiveerida ega kustutada. Kui see inimene lahkub, anna kõigepealt omandiõigus üle.

Edasi

Liikmete profiilid

Kontrolli, millised andmed on sinu rollile saadaval.

Inimeste deaktiveerimine ja eemaldamine

Võta juurdepääs ära, kui keegi lahkub.

Vajad veel abi?

Võta ühendust toega

Kirjuta Begini meeskonnale ja me vastame sulle.

Küsi Begin AI-lt

Ava AI-assistent ja saa nende juhendite põhjal kohe vastused.